Manufactuur Cultuur is een platform voor talentvolle cultuurmakers.

Manufactuur Cultuur heeft “Edegem in ‘t Donker” voor de eerste keer georganiseerd op 5 en 6 augustus 2017 op het terrein van Scouts 85ste Elsdonk, Parklaan 161 in Edegem

Edegem in ‘t Donker is een eigenzinnig filmfestival in een ongedwongen festivalsfeer met o.a foodtrucks, bars, decors, cultuur gerelateerde animatie waarbij deelnemende kunstenaars en andere cultuurmakers binnen ons concept totale creatieve vrijheid hebben de bezoekers te verwonderen.

Edegem in ‘t Donker was ons eerste event!

Als initiatiefnemer draag ik mijn geboortedorp méér dan een warm hart toe. Daarom voorzag Manufactuur Cultuur voor 2017 juist in Edegem een klein, haalbaar en experimenteel filmfestival “Edegem in ‘t Donker” dat gedurende de zwoele zomeravonden van 5 en 6 augustus in de buitenlucht plaats vond.

Wij hadden een ongedwongen festivalsfeer ontwikkeld met o.a. foodtrucks, bars, decors en cultuur gerelateerde animatie. Deelnemende kunstenaars en andere cultuurmakers hadden binnen ons concept de volledige creatieve vrijheid om de bezoekers te verwonderen.

De gemeente Edegem had enthousiast een exclusief terrein binnen het mooie Fort V toegezegd met alle noodzakelijke randvoorwaarden van dien.

Binnen een termijn van 5 jaar wil Manufactuur Cultuur festivals initiëren en realiseren die gestoeld zijn op verschillende disciplines binnen de kunsten waarbij plaatselijke overheden, organisaties, scholen enzovoort kunnen participeren.

Trailer