Manufactuur Cultuur is een platform voor talentvolle cultuurmakers.

Op zaterdag en zondag organiseert asjemenu 3 workshops voor kinderen. Asjemenu brengt kinderen en jongeren in contact met theater, improvisatie en zelf verhalen verzinnen.

Take Us to Neverland!
5-8 jr van 15-16u

Met het bootje varen we een aantal scenes van Disneyverhalen af, waar we telkens aan wal gaan om ons in te leven in de personages, situaties en settings. We komen oa langs het kasteel met de magische spiegel, in het bos waar we verdwalen door de opgegeten broodkruimels, in de woestijn waar Alladin over de lamp wrijft, … We houden onze route strak bij op onze schatkaarten! (die we mee naar huis nemen).

Into the Fantasy!
8-11 jr van 16-17u

We laten onze Fantasy 😉 los! Met leuke theaterspelvormen gebruiken we Harry Potter, Stars Wars, Lord of the rings, the Avengers, … als inspiratie om nadien samen een eigen fantasy-verhaal in elkaar te steken! Zelf een verhaallijn leren maken, zoeken naar spannende twists, hoe een fantasy-personage spelen, en zoveel meer ontdek je dan!

From thriller till detective …
11-14 jr van 17-18u

We nemen de verschillende filmstijlen onder de loep zoals thriller, detective, slapstick, horror, musical, animatie, … Hoe verandert de sfeer als we wisselen van stijl? Wat zijn de verschillende kenmerken en welke emotie past waar? We gaan uitvergroot leren spelen, leren inspelen op elkaar en de situatie. Tot slot maken we een minifilm in theaterstijl!

Prijs is 3 € / kind (max 20 kinderen per workshop)